Valentin uttatt til U18EM – stiller for Danmark

Charlotte Beiter Bomme og Valentin Jensen, Sparta

Valentin Jensen måtte mandag velge hvilket land han skulle representere under U18EM i friidrett, ettersom både det danske og norske U18 landslaget var mulige valg.

Valget falt på Danmark. Samtidig er Valentin blitt medlem i Danmarks største og mest tradisjonsrike friidrettsklubb, Sparta, som holder til på Østerbro i København. Bildet ovenfor er sammen med Charlotte Beiter Bomme, som er Atletiksjef i Sparta, og Valentin har Spartas klubbtrøye på.
 
Det norske forbundet ble informert tirsdag, slik at de kunne justere uttaket før dette ble publisert. Vi har løpende hatt god dialog med både forbundssjef, talentiutviklingsansvarlig samt den norsk ungdomslandslagstrener.
Det er dog med noe tungt hjerte overfor våre norske venner, at vi deler dette, men det danske friidrettsforbund har vært helt fantastiske i sin oppfølging det seneste tid, og de har et meget spennende og langsiktig sprint/stafettprosjekt som Valentin ønsker at være en del av.
 
Danskene har demonstrert at de har troen og viljen som er nødvendig for å få til dette. De har etablert en organisasjon og struktur rundt dette, som gjør at vi tror på muligheten og at det gjøres alt for å optimalisere og tilrettelegge for sportslig og personlig utvikling – på lang sikt. Her handler mye om kulturbygging.
 
Vi tror at det er det som er mest riktige på nåværende tidspunkt. Samtidig gir det oss riktig mange flere gode anledninger til å besøke familie og venner i Danmark.
 

I første omgangen reiser vi (Nickolass og Valentin) ned til København på tirsdag der vi skal møte det danske 4×100 m senior stafettlag om onsdagen når de trener i Tårnby, før de skal løpe på Diamond Leauge stevnet i Stockholm om torsdagen.

Torsdag skal han trene med sine nye klubbkamerater i Sparta på Østerbro stadion, og også møte noen landslagskammerater fra U18 truppen.
Han fortsætter med at løbe for Ringerike Friidrettsklubb i Norge, men vil delta for Sparta på danske mesterskaper og større stevner i Danmark.

Valentin stiller ikke på NM i Stjørdal for kunne være maksimalt restituert og klar til trening i Danmark neste uke og U18EM to uker senere i Jerusalem.

NM kommer det flere av. U18EM er denne ene gangen. 

Fotoet er tatt på Ullevi siste helg under VU-spelen av Valentin med Sparta klubbdrakt sammen med Charlotte Beiter Bomme, som er Atletiksjef i Sparta.

Les om Sparta her: https://atletik.sparta.dk/