Valentin uttatt til Nordisk Seniormesterskap – debuterer på det danske seniorsprintlandslaget

Valentin Jensen ut av startblokken på 17 mai

Ringerike Friidrettsklubbs 17 årige sprinter, Valentin Jensen debuterer på det danske seniorsprintlandslaget og skal i helgen delta i Nordic Athletics Championships på Østerbro i København i weekenden (27. og 28. maj).

Denne helgen arrangeres nordisk mesterskap i friidrett, for første gang utendørs siden 1965. Mesterskapet arrangeres i København på Østerbro stadion.

Dette er de nye nordiske seniormesterskaper som fremover skal avholdes hvert andre år. Det er første gang Valentin løper utendørs i Danmark med de rød/hvide farver og dansk flag på brystet og på sin danske klubb Spartas hjemmebane.

Valentin kommer ind i mesterskabet som yngste sprinter av alle, og er den med dårligste personlige rekord (10.58), men hans sesongstart har vært såpass overbevisende at han allerede nå er invitert med på Nordens største konkurranse innen friidrett.

Et par av sesongens første løp

«Jeg ser på dette som en gylden mulighed for at løbe sammen med de allerbedste i Norden, lære noe nytt og få noe erfaring med hjem«, sier Valentin.

100 m individuelt går om lørdagen, og om søndagen så får han muligvis sin senior stafetdebut for Danmark, der han løper de første 100 meter for det danske stafetlandslaget da den vanlige førsteløperen har medlt forfall og det er kalt inn reserver.

«Dette er dette jeg trener og konkurrere for at kunne bli med på«, uttaler Valentin, som har store ambisjoner, men som han tidligere har uttalt, så «tar han et løp om gangen«

Mesterskapet streames på https://www.friidrettskanalen.no/

Valentins tidsskema:

Lørdag
14:20 M 100m heats

15:40 M 100m final