Valentin med sesongbeste 60 m i G17 klassen – ny klubbrekord!

Valentin 60m, bassen sprint 2022. 7.10

RFIKS Valentin Jensen (G17) deltok på sitt første innendørs seniorstevne, Bassen Sprint. Her kom han i B finalen og sesongbeste 60 m tid i 17 års klassen (7.10).

Valentin løp sitt første heat på Bassen Sprint & Minibassen 2022, etter Anna Birgitte Melbye hadde vært i aksjon tidligere på dagen. Han var seedet i nestsiste heat med jevnaldrende sprint kompis Sebastian Berntsen, som han har løpet mot mange ganger siste fem årene, og flere seniorsprintere. Sist de to møttes var i UM finalen på 60 m for to år siden da Sebastian vant UM.  Han løp identitisk tid som pers på 7.16 og ble slått med 4 hundredeler av Sebastian som kom inn på 7.12 og dermed også ny pers.

Dermed ble det B finale på Valentin og A finale på Sebastian.  Valentin var ikke helt fornøyd med gjennomføringen og mente at han skulle kunne få bedre tid i finale heatet.
B finale på dette stevnet er ganske bra altså.

I B finalen ble det en noe bedre start og slutt og Valentin kom inn på andreplass med tiden 7.10 og en hundredel etter Christian Mensah som har pers på 6.88.
Tiden hadde rukket til 5. plass i finalen og samlet 7. beste tid av alle dagens løp. Det er samtidig beste G17 tid seneste tre sesonger ettersom Sebastian Berntsen ikke forbedret sin tid i finalen, der Salum Kashafali vant i årsbeste tid 6.75.

På 200 m ble det soleklar pers ettersom han ikke har løpt distansen på tre år. Han mener selv det var et rotete, dårlig løp, der han stivnet totalt siste 50 m, tiden ble 23.20 og totalt 16. plass, men andreplass i 17 årsklassen. Dette er ny Rfik aldersrekord.

Takk til Marcus Karlsen fra Tønsberg Friidrettsklubb for flott filming!

Det som var mest imponerende i dette heatet er at Christian Wright, som kom først i mål, er i G16 klassen!
Uansett, dette var en stor dag.

NM innendørs i Ulsteinvik er nå på programmet neste helg🤟🤞