Han kvalifiserte seg 16. juni under Bislett Games, og måtte kort tid etter velge om han ville stille for Norge eller Danmark og valgte det rød-hvite flagget på brystet.
Den norske troppen har også mange navn som vi i RFIK kjenner og heier på, les alt om dem her >>
Valentin har siden fredag vært i Jerusalem, sammen med det danske landslaget, der de har blitt kjent med hverandre på tvers av øvelser, og faktisk også på tvers av land ettersom Danmarks tropp består av folk som til daglig bor i både Frankrike, Danmark, Norge og Færøyene.
Valentin var i Danmark forrige uke for å hilse på sin nye danske sprint trener Lars Dines Pedersen, og det danske stafettlaget, som skal delta på VM i Oregon og for å trene og besøke sin danske klubbarena, som er Sparta Atletik. Klubben holder til på Østerbro i København og det er fem Sparta utøvere på det danske U18 lag.
Dobbelt statsborgerskap gir ham mulighet for å være medlem av både RFIK og Sparta samtidig. Dette er en tydelig win win for klubben vår, og for Valentin, som hermed kan få det beste av to verdener:
RFIK som trygg lokalbasert klubb der alle kjenner alle, og Sparta, som har 8 fulltidsansatte, profesjonelle trenere, hvor han kan være ganske anonym og lære av mange voksne seniorsprintere på høyt internasjonalt nivå, som han kan bli inspirert av å høste erfaringer fra. Spartas beste seniorsprintere har deltatt på OL i Tokyo og akkurat nå er det 9 Spartautøvere som skal delta på VM i Oregon, herav fire av klubbens herre sprintere og tre damesprintere.
Så her er det høyt til loftet og rom for å drømme stort. Både Stephan Knestang og RFIK leder vil rejse til Danmark sammen med Valentin, for å lære av måten de jobber med klubbdrift og med utvikling av unge utøvere. Dette gleder vi oss til.
For de som er interesserte i å følge med Valentin i Jerusalem de neste par dager, så er her oversikt over tidsplan, og alt streames.
- Mandag: 100 m forsøk 18.30/17.30
- Tirsdag: 100 m semifinals 18.00/17.00, finaler 20.00/19.00
- Onsdag: Medley stafett forsøk, 100 m+200 m+300 m + 400 m: 9.25/8.25
- Torsdag: Medley finaler: 21.05/20.05U18EM
Livestream: https://jerusalem2022.org.il/
Valentin har 27. Beste tid blant de 40 på startstreken, så en plass i semifinalene, der det er 24 plasser er meget bra.
Det er fire gutter som har løpet under 10.50 og raskeste på startlistene er registrert med 10.44 som personlig beste. Så de andre er meget raske.
Når det gjelder Medley stafetten, så løper han første etappen da Hector Wandt, som er ennda raskere enn Valentin på 100 m, også er den raskeste på 200 m av DK guttene. Det blir da dagsformen og utviklingen i de andre øvelser som avgjør hvem som løper 300 og 400 m for DK guttelaget.
Her kan alt skje, men på papiret er ikke DK favoritter i alle fall. Vi vet dog at det jobbes med vekslingene slik at de ikke bør skape tidstap.
Norges stafettlag med sterk avslutter på 400 m
Norges guttelag blir ekstremt spennende å følge der Bastian Aurstad, som er blant Europas raskeste 400 m/400 m hekk løper siste etappe og der både Sebastian Berntsen, fra Tønsberg (Medley/lengde), Jonathan Hertwig-Ødegaard, fra Tyrving (110 m hekk/medley) og
Sindre Strønstad-Løseth fra Gneist (400 meter/medley) eller kanskje Even Elias Grannes Pedersen fra Overhalla IL er på laget.
På medley stafett spiller de lengste distansene avgjørende rolle, så lenge byttene går noenlunde problemfrit.
Vi i RFIK gleder oss også ekstra til å følge Buskerud og Sandvins Simen Johan Teigstad på 10-kamp. Jonathan fra Tyrving er også en kar som vi i RFIK har fulgt siden rekruttalderen. Sebastian Berntsen fra Tønsberg er også kjent for mange RFIKere. Han kvalifiserte seg i siste øyeblikk under VU-spelen i Gøteborg der RFIKerne heiet på ham. Ellevine Skare fra Ski, som kaster spyd er også kjent for de som har fulgt RFIKs Maria Hella. Andreas Fjeld Halvorsen fra UllensakerKiisa har vi også fulgt tett i mange år.
Det er oftest de som våre egne har konkurrert mest med, som vi kjenner best. Men vi heier på alle de norske, selvfølgelig.
Alle norske utøvere på U18EM:
Kvinner:
Line Safaa Al-Saiddi, Idrettslaget Skjalg – 400 meter.
Malin Hoelsveen, Raufoss Friidrett – 800 meter og 3000 meter*.
Malin Søtorp Solberg, Sarpsborg IL – 3000 meter.
Marte Hovland, Vik IL – 1500 meter og 3000 meter*.
Selma Ims, Sandnes IL – 100 meter hekk og lengde.
Andrea Nygård Vie, FIL AKS-77 – 2000 meter hinder.
Helene Mariel Ramslien, FIL AKS-77 – diskos.
Ellevine Kathleen Artesia Svensen Skare, Ski IL – spyd.
Inga Rabben Reimers, Sandnes IL – spyd.
Jamila Isman, Fredrikstad IF – 7-kamp.
Kun to utøvere fra hver nasjon kan delta pr øvelse. Hvem av løperne med * som løper 3000 meter avklares mandag
Menn:
Sindre Strønstad-Løseth, IL Gneist – 400 meter og medley-stafett.
Håkon Moe Berg, Kyrksæterøra IL – 1500 meter.
Andreas Fjeld Halvorsen, Ullensaker/Kisa IL – 1500 meter og 3000 meter.
Simen Gløgård Stensrud, Ullensaker/Kisa IL – 3000 meter.
Jonathan Hertwig-Ødegaard, IL Tyrving – 110 meter hekk og medley-stafett.
Bastian Elnan Aurstad, Steinkjer Friidrettsklubb – 400 meter hekk og medley-stafett.
Kristian Bråthen Børve, Ullensaker/Kisa IL – 2000 meter hinder.
Magnus Græsli, Leinstrand IL – 10000 meter kappgang.
Sebastian Berntsen, Tønsberg Friidrettsklubb – lengde og medley-stafett.
Brage Viljar Arumairasa, Sømna IL – diskos.
Eric Christopher Becklund, IK Tjalve – spyd.
Simen Johan Teigstad, IL Sandvin – 10-kamp.
Even Elias Grannes Pedersen, Overhalla IL – medley-stafett.
U18EM i Jerusalem live stream: https://jerusalem2022.org.il/
Se Europas topplister her: https://www.european-athletics.com/historical-data/top-list/season