Valentin Jensen løp 60 m på 6.92 (Ny norsk utendørs bestenotering av en 17 åring ) og Maria Hella til NM i Spyd

Valentin deltok i pinsen på stevner i Ås, Asker og i Nittedal, og her gikk det unna

Det ble en travel, men herlig helg, der han ble toer på de individuelle øvelser under NM i stafett, satte ny norsk G17 bestenotering utendørs på 60 m og vant løpsstevne på Nittedal med et meget bra gjennnomført teknisk løp i sterk motvind.

Valentin Jensen (17) er en av de utøverne i Norge som har konkurrert mest siden sesongstart og hadde før pinsen registrert 17 resultater fra slutten av april.
 
Antallet konkurranser er en del av en langsiktig plan som ble lagt allerede i desember 2021 og hensikten er å benytte konkurransene og stevnene som trening i satsningen på å kvalifisere seg til sommerens store mål, som er U18EM i Jerusalem.
Kravet for å kvalifisere seg er 10.90 på 100 m og hensikten er å løpe under denne tiden i juni måneder, senest 20. juni.
Paul Louis O'Rock og Valentin Jensen
Paul Louis O’Rock og Valentin Jensen har møtes på mange stevner i år.
Han løp lørdag 100 m under NM stafettene i ås, og ble nummer to med tiden 11.35 i motvind på 3,4 m/s bare slått med 6 hundredeler av Sandnes senioren Jonas Berggård Skåden som løp inn til ny banerekord
Se løpet her:

På søndagen deltok Valentin i Askerlekene der 60 m var på programmet. Utendørs er ikke dette en mesterskapsøvelse for seniorer så den løpes sjeldnere.
Først løp han 7.06 i minus 0,6 vind. Til sammenligning løp Norgesmestrene på 100 m Even Meinseth 7.11 og Jonathan Quarqoo på 7,08 i bedre vind da de løp utendørs som 17 åringer.
Se løpet i Slow Motion her:

Senere i finaleheatet håpet vi på at vi å kunne true den nye danske innendørs U18 rekorden på 6.98 fra i vinter. Og da kom endelig vinden inn perfekt og han vant i den fantastiske tiden 6.92 (1108 tyrving poeng)

Dette er:

  • Den raskeste utendørs 60 m i U18 som er registrert i Norge og Danmark til alle tider.
  • Den 6 raskeste norske utendørstiden på seniorlisten, ut av 1237 seniorer som har løpet 60 m de siste 10 år.
  • Det er 4. beste 60 m i Norge inkludert inne og utetider i G17. Ikke dårlig i starten av juni.

Se rekordløpet der Valentin Jensen løper 60 m på 6.92 her.

På mandagen var det fortsatt saft og kraft i benene og vi håpet på medvind i Nittedal. Her var det dessverre også, slik som på mange andre 100 metere den siste tiden, motvind. Her er løpet:

Motvinden gir sådan som tommefingerregel 10 hundredeler av et sekund ekstra per sekund meter. Derfor var løpet som ble klokket inn i tiden 11.23 og -1,5 i vind et bra løp som var teknisk velutført. Teorien sider at hadde vinden vært motsatt så hadde slutt tiden ligget rundt 10.93. Det er meget bra. Tiden som jaktes er fortsatt 10.90 som er det norske U18EM kravet, som skal tas før 20 juni.

Maria Hella Voje Heieren (17) med Senior NM kvalifisering i spyd under Askerlekene.

Hun kastet 600 gr spydet 41,64 meter og kom seg dermed over kravet som er på 40 meter.
Så nå reiser hun til Stjørdal for å delta i sitt første Senior NM, i lag med Mette Elise Vaskinn og Valentin Jensen.
Her er kastet:

 

Mindor Jensen i gang igjen

På Askerlekene løp også Mindor Jensen som klokket inn 12.24 på sitt første 100 m løp i to år.
Mindor har akkurat begynt å trene litt igjen så tiden er forholdsmessig bra. Mindor jakter på UM kravet som er 12.00.

Tyrvinglekene neste

Neste utfordring for Maria, Mindor og Valentin er i helgen på Tyrvinglekene, som er Norges største friidrettsstevne. Maria kaster spyd på lørdag, Mindor og Valentin deltar på 100 m og lengde søndag.
Uka etterpå er det Nordeuropas største ungdomsstevne i Gøteborg, som gjelder.