Valentin i NM Semifinale på 60 m for seniorer

Valentin Jensen i mål, RFIK i NM 60 m forsøksheat (foto: Jens Inge Ringstad )

Valentin Jensen (16), som nå konkurrerer i G17 klassen, deltok i helgen på sitt første NM for seniorer i Ulsteinvik, som eneste RFIK utøver. (Foto: Jens Inge Ringstad )

Reisen til Ulseinvik gikk med fly til Ørsta/Volda lufthavn og vi overnattet på Hotell Ivar Aasen i Ørsta, der det var skikkelig dårlig vær. Lørdag lånte vi en bil og kjørte til Ulsteinvik der vi ankom hallen et par timer før konkurransen.

På forhånd så det ut som det ville være tett i kampen om å komme fra forsøksheat til to semifinaler.

Med totalt sett 12. beste tiden av alle påmeldte (7.10 fra siste ukes stevne, Bassen Sprint) var det en mulighet som Valentin tok.

Det var fire forsøksheat og de tre første i hvert heat samt de fire neste på tid gikk videre. I sitt første heat var det flere seniorer heriblant norgesmesteren Even Meinseth.

Valentin Jensen, RFIK i NM 60 m forsøksheat
Valentin Jensen (144), RFIK i NM 60 m forsøksheat (Foto: Jens Inge Ringstad )

I forsøksheatet kom Valentin inn på en fjerdeplass, og tiden 7.16, en tid som var nest beste utenfor topp tre i hvert forsøksheat og dette ga avansement til semifinale.

Med litt mer enn to timers pause var det tid for semifinalen, der både Norgesmester Even Meinseth (60 m og 100 m) samt norgesmester på 200 m, Mattias Hove Johansen ventet sammen med flere raske herrer. På papiret en ganske tøff oppgave.

2022 NM 60 m, semifinale 2 (Foto: Jens Inge Ringstad )
2022 NM friidrett 60 m, semifinale 2 (Foto: Jens Inge Ringstad )

Som ventet var motstanden litt for tøff og Valentin kom akkurat sist i sitt heat i tiden 7.18. Hadde han dog vårt på nivå med personlig rekord og i det første semifinaleheatet, hadde han kommet seg til finalen:). Uansett hadde finalen blitt litt for stor en oppgave, mot de langt mer erfarne utøverne som har vært i Norgestoppen i flere år.

Norsk mester ble Even Meinseth i ny personlig rekord 6.69. Nummer to ble Salum Kashafali i tiden 6.75 og nummer tre ble Mattias Hove Johansen med 6.88.
(Se finaleresultatet for 60 m menn senior).

Dette var en lærerik erfaring som er nyttig å ha med i ryggsekken from mot nye mål. Å bli med på NM var ikke noe vi hadde forventet for et par uker siden, så å reise dit og være startberettiget var i grunnen bonus nok, så å komme i semifinale og bli rangert som nummer 15 i seniorklassen totalt sett ganske bra for en 16 åring!
Valentin er også rekrutt trener i RFIK.

Rekruttene trener mandager kl. 18-19 i Ringerikshallen i vinterperioden.

Se alle resultater fra NM her