UM ga mersmak – Oppsummering og resultater

UM i Friidrett 2020 på Jessheim

Ringerike Friidrett har denne helgen hatt mange utøvere i aksjon. På helgens Ungdomsmesterskap i friidrett på Jessheim deltok 4 ungdommer, herav tre jenter med UM debut i Diskos og Andreas som deltok for andre gangen. På Perseløpet ved Gardemoen deltok både Sørgaard familien og Hamborg jentene, sammen med Maren Bårnås. Se egen sak.

På UM i Jessheim var det nydelig friidrettsvær hele helgen med sol og gode temperaturer og ideelle vindforhold for utøverne.

Det var diskos i fokus på fredagen og RFIK hadde tre UM debutanter.

RFIK diskosjenter; Maria-Julie Mette-Elise
RFIK diskosjenter som deltok i UM for første gang; Maria, Julie og Mette-Elise

Maria Hella Voje Heieren (J15) startet helgen med å forbedre sin personlige Diskos rekord med tre meter og kaste 29,06 m og bli nummer 6 i klassen sin.

I klassen jenter 17 år ble Julie Therese Alme nr. 9 med 21,34 og Mette-Elise Vaskinn ble nummer 6 med 26,88 og ny personlig rekord.

På lørdagen deltok Mette-Elise igjen, og denne gangen i Kule, der hun oppnådde en 7. plass med ny personlig rekord på 10,60.

Mette-Elise debuterte på UM og har bare deltatt på lokale treningsstevner i regi av RFIK etter hun startet på friidrett tidligere på året så resultatene er relativt sett ganske gode.

«Tatt i betraktning at jeg har trent så lite friidrett som jeg har, så er jeg egentlig ganske så fornøyd» sier Mette-Elise. Både hun og Julie Therese Alme har fått ekstra blod på tann. Å delta på UM ga mersmak.

«Vi skal hjem og trene mye mer i høst og vinter, så vi håper kan få vår egen nøkkel til friidrettsklubbens spenst og styrketreningsrom i Ringerikshallen. Så kan vi trene når det passer oss, også utenfor de faste treningstider», sier Julie Therese, som også er en av klubbens engasjerte rekrutt trenere.

Søndag deltok Andreas Ullern Tonning på 3000 m og kom i mål som tredjemann i heatet sitt og tiden 9.28,40, litt over pers.

Samlet holdt dette til en total 9. plass i G 16 feltet der raskeste tiden var 8.49,11.

Alle resultater fra UM