Ringerike Friidrettsklubb er en breddeidrettsklubb som har plass, og ønsker å gi plass til alle som har lyst å delta, på tvers av alder og kjønn.

Våre grupper:

De yngste (rekruttene) opp til og med 10 år trener sammen som en stor gruppe.

Her har vi ingen spesialisering og de fleste aktiviteter foregår som lek. Fokus legges på å skape trivsel, godt samvær og tilhørighet. Filosofien er at med trivsel kommer nysgjerrighet og lyst på mestring. Gjennom sesongen blir rekruttene gradvist introdusert til de mest vanlige løpsøvelser som 60 m og 200 m, stafett og kanskje 600 m om det er noen som liker å løpe «langt».

For de yngste er 600 m den lengste distansen på nesten alle stevner frem til 12-årsklassen. Rekruttene blir introdusert til hoppøvelsene høyde og lengde samt ballkast og kulestøt. Vi opplever at rekruttene trives veldig bra.

Ansvarlig for rekruttene er da Marcus André Gustavsen Nysveen, som går på Hønefoss videregående skole frem til 2021.

De eldste (alle som føler seg 11 år og derover) deles ofte opp i flere mindre grupper alt etter interesse og spesialisering. Det er ikke slik at man «tilhører» en gruppe på noe tidspunkt:

Breddegruppa ledes og trenes av Nils Julius Olsen (f. 1958) og har fokus på variert trening, slik at utøverne kan prøve alle friidrettsøvelsene med kyndig feedback.

Gruppen består av både barn og voksne, og er samtidig en glimrende arena for foreldre og andre voksne som merker tidsklemma og har lyst å komme seg i bedre form uten forpliktelser. Her er det både trening og kvalitetstid på en gang.

Løpegruppa er forholdvis selvstyrende, med veiledes nå av av Stephan Knestang, foreldre og eksterne hjelpere.

På treningssamlingene fokuseres det først og fremmest på intervaller, motbakkeløp, smidighet og spenstøvelser.  Det løpes først og fremst i eget tempo på mindre områder, noe som betyr at vi har løpere på 11 år i samme gruppe med løpere i førtiårene. Det forventes dog at utøverne legger en del treningsaktivitet utenfor faste treningstider.

De meste ivrige deltar på større samlinger på krets og nasjonalt nivå.

Sprintgruppa ledes og trenes av Stephan Knestang som fokuserer mye på spenst og tekniske øvelser.

Stephan var RFIK utøver som ungdom og har i 2018 utdannet seg til personlig trener (PT) og har friidrettens trener 1 utdannelse. Stephan fortsetter trenerutdannelsen sin i 2020 og 2021 der han har mer enn 500 trenerkursustimer planlagt og vil stå med både trener 2 (voksen og spesialtrener) og trener 3 kursus (toppidrettstrener) før 2022.

I tillegg bistår Nickolass Jensen med treningsavvikling. Nickolass er aktiv veteranutøver, som etter 20 års pause nå er blant Norges tøffeste i klassen over 45 år innen spyd, høyde og sprint. Nickolass bygger også videre på trenerutdannelsen sin i 2020 der han har mer enn 200 trenerkursustimer planlagt og vil stå med både trener 1 og trener 2 (voksen og spesialtrener) før 2021.

Hos de yngste utøvere er det fokus på variasjon og morsomme øvelser der korrekt utførsel er viktigere enn stor styrke eller spenst. For å få mest utbytte av spenst og styrke må teknikken er på plass først.

Høyintensive drag på maks kapasitet gjennomføres under trening med varierende lengde, som oftest under 30 sekunder per økt med flere minutters pause.

Det vil forekomme en del korte motbakkeøkter.

Kastgruppa trenes av Terje Kristoffersen, som har samling hver mandag og fredag kl 17.

Her er fokus på styrke, hurtighet, smidighet og tekniske kastøvelser. Det trenes med medisinball, amerikansk fotball, 400 gr ball, 600 gr ball, 800 gr ball, spyd og diskos.

Ønsker du å trene fredag så gi beskjed direkte til Terje på tlf 413 06 787 slik at han kan ta imot deg.

På grunn av vekslende oppmøte krever fredagstrening påmelding. Trening legges alltid til rette utfra deltakernes forutsetninger.