Tre medaljer til RFIK på UM inne, men allikevel litt antiklimaks

RFIKS UM deltakere Inne 2022

Samlet sett må vi være fornøyde og stolte av ungdommene våre som var i Steinkjer vant tre medaljer og oppnådde en femte og en 8 plass. Vi tillater oss å være litt skuffet over noen resultater og utfallet av stevnet, man må glede oss over at vi har ungdommer som tør å gi gass og gønne på.

Fin stemning på tribunen før 800 m løperne skulle i sving

Kule: Bronse til Mette Elise og 8. plass til Øyvor

Mette Elise med 10.64 og bronse i Kulestøt

Lørdagen startet grytidllig der Mette Elise Vaskinn deltok i kulekonkurransen. Hun kom seg etter tre runder til ny pers på 10.52 var ny personlig rekord som igjen ble forbedret til 10.64 i siste runde. Dette ga tredjeplass og bronse i J18-19 års klassen.

Øyvor Audunsdotter Tingleff i J16 hadde ikke helt dagen og fikk som beste kulestøt 8.76 i første runde. Dette ligger et godt stykke under persen på 9.48 som ble satt for et par uker siden. Øyvor deltok på sitt første UM så ikke unaturlig å være nervøs.
 

800 m: Bronse til Iver Johan og 5. plass til Johanna

Ettersom Iver Johan har hatt komfortabel seir i de to foregående stevner, kunne man kanskje kalle ham for en svak forhåndsfavoritt.
Iver hadde indre bane ut fra start og la seg, noe ulikt ham, fremst allerede på første runde som ble gjennomført på litt over 29 sekunder, andre runde og 400 m lå på 1 minutt og i rute til stevnerekorden 2.00.57.
 
Iver i front
Iver i front med de andre halsende etter. He rvar Iver 2 sekunder raskere enn han pleier å være.
Tredje runde og 600 m lå noe foran skjema i forhold til Ivers tidligere løp, han lå fortsatt i front, etter 650 sprakk han dessverre skikkelig og etter 700 m ble han passert av de to neste. Syren hadde tatt ham, og han kjempet seg bravt i mål til en tredjeplass og tiden 2.07.32. 5 sekunder bak personlig rekord fra Tyrvinglekene for 4 uker siden. Dette var Ivers UM debut med en noe
Johanna Hval
Johanna Hval

uvant favoritt rolle som kanskje var med å gjøre ham litt mer nervøs enn vanlig.

 
Johanna Hval hadde en fin UM debut og kom inn på andreplass i heatet sitt i tiden 2.26.69 som er mer enn tre sekunders forbedring av pers fra Tyrvinglekene. Dette ga en total femteplass og må sies å være godkjent.
 
 

Valentin vant bronse på 60 m lørdag og men ble skadet søndag

Valentin var lørdagens første og også siste RFIK’er i aksjon, med oppvarming før ni, og forsøksheat tidlig, som han vant ganske komfortabelt med 7.11. Etter planen videre til semifinale midt på dagen.
Valentin med strålende løping under forsøksheatet på 60 m
Valentin med strålende løping under forsøksheatet på 60 m som ble vunnet med 7.11 uten i gi helt maks
Semifinalen gikk også forholdsvis etter «plan», men denne gangen litt tregere enn forsøksheatet i tiden 7.15 og nummer to etter Sebastian Berntsen, som perset med 7.04. Det andre heatet hadde to ganske raske gutter fra Sandnes som cruiset inn til heatseir. Så det var lite tvil om hvilke fire som skulle kjempe om medaljene.
 
Finalen på 60 m i G17 ble akkurat så spennende som ventet, men en litt dårlig start for Valentin gjorde at han lå etter Sebastian og Aleksander Skrede fra Sandnes allerede etter 10 m. Han kjempet til gjengjeld bravt mot Jonas Fjorholm fra Sandnes hele veien og fikk brystkassen i mål som tredjemann en hundredel foran fjerdeplassen. Tiden ble 7.11. UM vinner i G17 ble Alexander med 7.00 og Sebastian ble toer med 7.02. Dette er to plasseringer bedre enn femteplassen fra siste UM som femtenåring.
 
Gjennomgang av listene viste da at Valentin med god flaks ville kunne prestere til medalje på både 200 m og lengde på søndagen.
Men RFIKs dag 2 på UM ble like kort som dag 1 var lang. Han pådro seg dessverre en strekk bak låret på første langside i forsøket på 200 m.

Valentin 200m rødekors

Dermed slutt på årets UM for RFIK.
 

Stor takk til fedrene Lars og Anders for veiledning, coaching, matlaging og støtte på turen.

Alle UM resultater finnes her