Skuffende Holmenkollstafett, men sterk sesongåpning og ny klubbrekord av RFIK ungdommer på første banestevne i Drammen

Viljar Kjøstad 80 m hekk med god klaring

Lørdag: Årets Holmenkollstafett ble dessverre en skuffelse for RFIKs damer som akkurat hadde kommet seg opp i Eliterekken på det populære løpet der mer enn tre tusen lag deltok. Nå er det nedrykk igjen allerede. Herrelaget presterte noenlunde som forventet i sin gruppe.
Søndag: RFIK ungdommen skuffet ikke på utesesongens første banestevne.

Holmenkollstafetten, oppsummert for RFIK

Av 17 lag i eliterekken havnet RFIK sist, til tross for at man underveis holdt en 15. og 16. plass ved flere anledninger. Herrelaget, som for det meste består av juniorer kom på en hederlig 21. plass i andre gruppe for herre senior. Et pent stykke fra topp 10, som var det man håpet på.

La oss håpe at de RFIK ungdommer som ikke er gamle nok til å løpe Holmenkollstafetten i dag, ser frem til å skulle konkurrere for klubben i Oslos gater de kommende år.

Vi kan samtidig jobbe for at planleggingen og prioriteringen av Holmenkollstafettlaget, samt uttak blir foretatt tidligere, gjerne på høsten, slik at alle kan foreberede seg litt bedre til neste års store etappeløp, i fellesskap og vennlig konkurranse om alle 15 plasser hos begge kjønn.

Se RFIKs resultat fra Holmenkollstaffetten her

Så nå til noe positivt: Dagen etter Holmenkollstafetten var det i alle fall fem RFIK talenter i aksjon som visste seg tydelig frem

Åpningsstevnet i Drammen 12. mai, Friidrett på bane med ny klubbrekord

Årets første utendørstevne beviste at klubben har kandidater som fremover vil kunne kjempe om de helt store pallplasser, også på nasjonalt nivå.

Viljar Kjøstad i G14 (bildet øverst), banket til med sin første konkurranse på 80 m hekk og vant i tiden 12.80 og langt foran nestemann og dette er raskere enn vinnertiden på flere av fjorårets største stevner i Norge.

Dette er også ny klubbrekord på 80 m med hekk på 84 cm. Her har rekorden til Håkon Tandberg stått siden 1994 og han løp også den gang på Marienlyst. At Viljar løper så raskt så tidlig i sesongen uten mye friidrettstrening i beina er ganske imponerende. Med mer teknisk hekketrening denne sesong kan dette bli veldig bra.

Anna Birgitte Melbye som er J11, løp 60 m hekk i klassen for 12 åringer og ble nummer 3 med tiden 12,14. Hun ble også nummer tre og fikk pallplass på 60 m flat med 9,76.

Det var tilgengjeld en annen RFIK jente, Wilma Hamborg, som vant 60 m for J11 klassen i tiden 9.51. Wilma vant også 600 m på 1.57.21.

Fra v.: Mia Minge Johannsen, Wilma Hamborg, Anna Birgitte Melbye og Vilde Groseth.
Wilma Øverst og Anna Birgitte på trejeplass på 60 m J11.

Selma Hamborg i J13 stilte mot meget tøff konkurranse på 60 m og kom inn som nummer 6 med tiden 9.22. På 600 m måtte hun se de andre løpe fra med 200 meter igjen av løpet, og kom inn i tiden 1.51.09, litt fra personlig beste, som er 1.49,38.

Julie Sand-Hanssen fra Eiker Kvikk løper forbi Selma Hamborg, Ringerike FIK. Julie vant 600 m i J13 i tiden 1,45,60. Selma kom inn på 1.51.09.
Selma til høyre, hadde en tung intervalløkt lørdag så beina var tunge de siste 200 m inn mot mål under 600 metere

Valentin Jensen (G14) løp 100 m for første gang og vant med god margin i tiden 12,25 med motvind på 2.0.

Fra v.: Leo Wittsack, Valentin Jensen, 
Eirik-André Kristiansen
Valentins 12,25 med motvind på 2.0 er ganske bra debut på distansen for en 14 åring og den nest raskeste tid i RFIK noensinne i aldersklassen. Rekorden i 14 årsklassen ble satt 1970 av Tom Lauritz Persvold og lyder på 11,9 (med manuell tidtaking). Leo Wittsack (t.v.), fra Hellas er ny i friidrettsmiljøet og hadde en veldig god tid på 12.53 så han blir interessant å følge og en god konkurrent.
Eirik-André Kristiansen fra Moss(t.h.) fikk tiden 13.00)

Alle sprinttidene ovenfor var i motvind.

Valentin vant også kulestøtkonkurransen med et støt på 9,74 m.

Fin sesongåpner for alle;)

Se alle stevnets resultater her