Raske RFIKere på Schjongsfemmern

Maren Dalby Bårnås, Selma Hamborg,Hanne Øien, Schjongsfemmern

Samme dag som kretsmesterskapet i friidrett og Furomolekene på Furumo la rammene om årets felles RFIK skogtur, så var det arrangert 5 km mosjonsløp i Schjongslunden av Olav Høgseth og gjengen i foreningen Schjongsløpene.

Ettersom det i år var deltakerbegrensning på 200 deltakere, så sier det seg selv at de som er over gjennomsnittet begejstret for å løpe på stiene i Schjongslunden, og samtidig teste sin fart og utholdenhet mot lokale elite utøvere hadde lyst å prøve krefter der.

Derfor var det også flere RFIK løpere, som valgte å løpe hjemme på treningsarenaen mot de mest ivrige lokale gate og terrengløpere, skiløpere og mosjonsister i regionen fremfor for å løpe mange harde runder på tartandekket på Furumo.

Vinner av løpet ble Jevnaker gutten og tidligere RFIK utøver Magnus Tuv Myhre, som akkurat kom fra NM der han ble nummer 4 i et meget spennende 5 km baneløp.

Magnus Tuv Myhre løp i tiden 14.29. En kanontid! Bli RFIKer igjen, Magnus;) Mads Orø Olsen th. Løp på 15.58 og vant 18-19 årsklassen.

Magnus løper dessverre for RFIK nå for Brandbu. Ikke akkurat noen mosjonist, nei:)

Flotte tider ble det til for de som løp for Ringerike Friidrettsklubb
Selma Hamborg, som bare er 14 år, vant kvinneklassen 19.09.
Andreas Ullern Tonning vant klassen sin med 16.39
Maren Dalby Bårnås vant også klassen sin med 20.35.
Stephan Knestang, kom seg under 30 min.
Rekrutten Niclas Rødningen som ikke har fylt 10 år ennå løp også en meget bra 5 km.

Det var flere RFIKere som deltok under andre faner, men redaktøren har ikke helt oversikt for ingen av de som deltok fra klubben har gitt beskjed om deltakelsen eller hatt anledning til å sende redaksjonen en oppsummering med alle deltakere. Ennå i alle fall.

Vi har til nå mottatt bare et par fotos etter løpet med klassevinnere. Ingen fotos av bredden eller fra løpet og stemningen dessverre.

Vi har dog fotobevis og datapunkter som forteller følgende om RFIK medlemmer:

Mads Orø Olsen ble nummer tre samlet, men vant sin aldersklasse.
Hanne Øien og Krister Sørgård vant sin klasse 50-54 år og Emma Sørgård vant sin klasse. Jørgen Sørgård ble nummer tre i sin klasse.

Sluttkommentar fra leder:
RFIK styret håper ikke at Schjongsløpene eller andre mosjonsløpsarrangører fremover legger sine løp samtidig som viktige RFIK stevner med lengere baneløp på programmet fremover da dette skaper unødvendige dilemmaer og valgsituasjoner som ikke gavner noen.