Rå innsats av RFIKs 13-14 åringer på Lerøylekene

Øyvor, Anna Birgitte og Linus

Lerøy-lekene er Norges Friidrettsforbunds regionale arrangement for aldersgruppen 13 og 14 år. Konseptet er en videreføring av de gamle Donald Duck-lekene, og har røtter tilbake til 1968. Utøverne tas ut til kretslag og konkurrerer på vegne av kretsen. Det er konkurranser i tre ulike regioner (Østlandet, Vestlandet og Midt-og Nord-Norge).

Arrangementet skal ha en forberedende funksjon for utøverne, slik at de blir klare for UM og andre mesterskap senere. I år hadde Ringerike Friidrett fått 5 utøvere med på kretsens lag: Marie Brennhovd (13), Øyvor Audunsdatter Tingleff (14), Anna Birgitte Melbye (13) og Linus Nes. Iver Andreassen-Holm skulle også ha deltatt, men pådro seg dessverre en skade uka før stevnet.

I år foregikk Lerøy-lekene på Rjukan inneklemt mellom store fjellvegger og under tykk skodde, med delvis regn. Det var null vinn og temperaturen var fin så været rakk ikke bli annet enn en liten distraksjon på slutten av dag 2.

RFIK trenerne Nickolass og Stephan var med på sidelinjen begge dager.
 
Vi opplevde to stoppfulle dager med mye god stemning og godt samhold. Gode prestasjoner også og to morsomme stafetter. RFIKs deltakere fikk også gode resultater og noen i øvelser de aldri hadde deltatt i før.
 
Marie Brennhovd vant sølv i 1000 m kappgang på tiden 6.02.
Marie kappgang (1)
Marie i kappgang
Prøv å jogg i 6 minutter og se hvor langt du kommer. Dette gikk fort!!

Bra gjort å ble nummer to i landsdelen etter en eneste økt med trening på denne øvelsen. Hun deltok også på 600 m der hun løp i tiden 1.54.

Linus med lag kompis
Linus (t.v.) med lag kompis fra Buskerud
Linus deltok lørdag i kule, lengde og diskos og fikk beste plassering med 7 plass i diskos.
Linus støter kule
Linus støter kule første bilde
Linus støter kule
Linus støter kule andre bilde
 
Øyvor deltok i Diskos, kule og Lengde og oppnådde beste plassering med fjerdeplass i Diskos.
Øyvor kaster diskos
Øyvor kaster diskos

 

Dag to startet med gull i 200 m hekk og klubbrekord

Anna Birgitte på 200 m hekk start
Anna Birgitte på 200 m hekk start
RFIKS Anna Birgitte medlbye deltok desverre ikke for kretsen på dag 1 pga konfirmasjon i familien. Hun hadde vært medaljekandidat på både lengde og 60 m hekk og hun hadde deltatt på lørdagen, men famlie må også prioriteres innimellom. Hun kom opp og overnattet i hytte sammen med gjengen lørdag kveld.
 
Hun fikk en Pangstart på dag 2 og løp inn til ny pers og klubbrekord på 200 m hekk, der hun fightet seg først i mål i tiden 32.08. Dette resultatet gir 1016 poeng og gull på Tyrvingtabellen. Topresultat på nasjonalt nivå, med andre ord.
Anna Birgitte vant også gull i spyd og sølv i høyde, og fikk bronse med stafettlaget, ikke overraskende for noen og tydelig signal om at her er det en utøver som kan nå langt med de rette forhold.
Anna Birgitte med alle medaljer fra Lerøylekene etter fire øvelser
Anna Birgitte med alle medaljer fra Lerøylekene etter fire øvelser
Gratulerer!!!

Gode resultater av Øvor og Linus på uvante øvelser

Øyvor ble søndag nummer 6 i slegge med last over 20 meter i hennes første sleggekonkurranse og Linus ble nummer 6 i tresteg med 9.52 som er en forbedring på 1,3 m fra i fjor da han sprang 8,21. Kjempebra. Ser ut som det er tresteg vi skal jobbe med frem mot neste års UM i Tromsø, der kravet er 11 m.

Pga korona tiltak fikk vi trenere ikke tilgang til lengdegropen da lengde pågikk og har dessverre ikke fotos derfra.

Vi fikk noen fine gruppefotos til slutt.
Linus med 14 åringenes stafettlag
Linus med 14 åringenes stafettlag.
 
Dagen ble avsluttet med stafett der Linus og Anna Birgitte deltok for kretsen som løp inn som tredje raskeste kretslag i begge aldersgrupper.
Samlet Buskerud lag på sistedagen før hjemturen
Samlet Buskerud lag på sistedagen før hjemturen

Takk for en fin helg!