2 x RFIK aldersrekorder: Mette Elise med 6. plass på NM senior – Valentin med 5. plass og stafettgull på DM senior

Mette-Elise Vaskinn på NM i friidrett inne 2023
I helgen var det innendørs nasjonale mesterskaper i friidrett for seniorer i både Norge (Bærum) og Danmark (Randers).
Til tross for at Rfik ikke har noen seniorer så hadde vi alikevel to deltakere fra ungdomsgruppen vår på startlistene, en i hvert land.
I Bærum sto Mette-Elise Vaskinn på startlistene i kule, og i Randers sto Valentin på startlistene på både 60 m og 200 m.

Mette-Elise Vaskinn (19) deltok som eneste RFIK utøver på NM for seniorer i Bærum Idrettspark og klarte for første gang å komme seg over 12 meter.

Allerede i første runde i NMs første time støtte hun 4 kg kula ut på 12.01 som var ny personlig rekord, et resultat som ble stående som hennes lengste. Jenta kan nå kalle seg 6. beste kvinnelige kulestøter i Norge;)

Vi gratulerer med ny RFIK aldersrekord!

Vinnere av kvinnenes kulekonkurranse ble en annen ung «lokal» utøver, nemlig Brandbus Lotta Flattum, som vant med et kulestøt på 13,91 m.

Mette-Elise ligger nu øverst på Norgesstatistikken i aldersklassen 18-19 år og er favoritt når de Norske Ungdomsmesterskaper for aldersklassen foregår i Ulsteinvik i første helgen i mars.

RFIKs Valentin Jensen (17) stilte opp på 60 m og 200 m i Danmark. Pga. deltakelse på det danske landslag, har han nemlig ikke lov å stille på NM, så han måtte reise til Danmark, der han kan stille for den danske atletik-klubben Sparta på DM.

Valentin løp først forsøksheat på 6.94 og kvalifiserte seg da til finale på 5. beste tid.
I finalen forbedret han sin egen personlige rekord og løp 6.89, som også er ny RFIK klubbrekord på 60 m og bare 1 hundredel fra norsk aldersrekord for G18 og tre hundredeler fra den danske aldersrekorden;)

Dette rakte til en femteplass, bare tre hundredeler fra bronseplassen. Dette er en noe bedre plassering enn ved NM i 2022 der han løp 7.18 og ble sist i semifinalen.

DK DM 60m finale 2023, med hele 4 sparta løpere ( turkis drakt).

Vinneren, Simon Hansen ( i blå) løp i suverene 6.65 og er dermed klar til EM i Istanbul i mars.

Om søndagen fik Valentin beskjed om å droppe den individuelle 200 m og ta en for laget, dvs løpe 4 x 200 m stafett for Sparta. Her vant Spartagutta med Valentin på andre etappe etter en spennende fight. Vi gratulererer!

Valentin stiller også på de danske ungdomsmesterskapene (DMU) som foregår i Skive, samtidig som UM foregår i Ulsteinvik, første helgen i mars.