Lerøylekene på Hamar ga ny klubbrekord på 60 m og gode spyd resultater

Hamar IL & FIK Orion, og Norges Friidrettsforbund hadde i helgen  den 31.8-1.9 invitert friidrettsutøvere fra Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold og Østfold til årets store friidrettsbegivenhet for 13-14 åringer.

Etter to dager med konkurranser under vekslende værforhold, endte Buskeruds utøvere, på en flott andreplass.

Ringerike Friidretts to eneste deltakere var Valentin Jensen og Maria Hella, og de klarte seg begge så bra som vi hadde håpet på.

Maria vant sølv på spyd

Maria Hella, som også spiller handball hadde reist hele veien oppover til Hamar, med både hunder og mamma, for å bli med på en øvelse: Spydkast. Hun kastet litt over 34 meter og vant dermed en trygg og fortjent sølvmedalje.

Maria Hella Voje Heieren
Maria har nå stabilisert seg og kaster jevnt over 30 meter

Valentin Jensen, som vant 5 bronsemedaljer i fjor, sto vel egentlig for helgens overraskelse ved å ta sitt første landsdelsmesterskap i nettopp spyd, selv om spyd er en sekundær øvelse.

Siste individuelle øvelsen var spyd for G14, som Valentin vant med et kast på over 37 meter

Han kastet rundt 37 meter og det var nok til å ta gull.

Valentin raskest på de første 30 meter – men 9 hundredeler fra gullet på 60 meteren.

Valentin ledet de første 35 meter av G14 60 m finalen (nr. 101 i rød trøye)

På 60 m vant Valentin sølv med tiden 7.54 og her ledet han løpet de første 40 meter foran Nordens raskeste 14 åring, Sebastian Berntsen, som kom seg sterkt på slutten og vant med 9 hundredeler i tiden 7.45.

Sebastian Berntsen i blå trøye har vunnet alle sprint konkurranser i 2019 uten hekk i aldersklassen og er nummer to på alle tiders norgesrekordliste på 60 m de seneste to årene, så han var favoritt på forhånd. 9 hundredeler tilsvarer sirka 85 cm margin.

Tiden 7.54 er ny RFIK klubbrekord, og med dette har Valentin inntil nå RFIK klubbrekorder på sprintdistansene 60 m, 80 m, 100 m og 200 m for 14 åringer.  I tresteg ble det til Bronse med 10.42, i kule ble det Bronse med 10.05 og lengde ble det «kun» til 4.77 og en 4. plass. Grunnen til «kun» er at Valentins korteste lengdehopp under Elvelekene i Drammen i august var 5,20. Det hadde gitt en andreplass her på Lerøylekene

Fin helg med mye samvær på tvers av alder og kjønn

Som alltid var det hyggelig å se at ungdommen på tvers av klubber, årganger og kjønn bli bedre kjent med hverandre over en helg i tett samvær. Jeg håper at Ringerike til neste år har flere utøvere som vil gjøre sitt til å bli en del av gjengen som blir invitert med til landsdelsmesterskapet i friidrett for 13 – 14 åringer.

I neste helg, søndag 8. september avholder Ringerike Friidrettsklubb årets høststevne, Sparebank1 lekene på friidrettsbanen i Hønefoss Idrettspark. Folk som blir på Ringerike inviteres ned for å heie på rekruttene, den lokale ungdommen og se våre beste talenter i aksjon på nært hold.  

Vi ses på trening!