RFIK sprinterne godt i gang innendørs, nye PB’er og første rekord er landet

rfik sprintgutta jan 24

Vi er nå i slutten av januar og godt inne i innendørssesongen som starter stille tidlig i januar, med unntak av et par få «teststevner» for alltid blir gjennomført i månedsskiftet november-desember, julestevnet og låvefesten, som primært er barn og ungdomsstevner der fokus er mindre på resultater og mer på de sosiale. Hos RFIK er det dog uansett neste alltid fokus på det sosiale;)
Vi er fortsatt åpne for flere medlemmer i gruppen. Så lenge man har lyst å bli raskere, så er man velkommen!

RFIK fikk i november en ny 60 m rekord, da Valentin Jensen løp 6.79, som samtidig også er både norsk og dansk aldersrekord for 18 åringer. Ingen nordmann i U20 klassen har noensinne løpet hurtigere.Tiden rakk å være World Lead i U20 klassen frem til starten av januar. Dette var moro.

I januar var Valentin på treningsleir på Tenerife med den danske landslagstruppen. På første stevne, Bassen Sprint, etterpå, kom han på andreplass etter Salum Kashafali med tiden 6.86 etter en periode med sykdom. Tre dager senere deltok han på sit første internasjonale World Tour Senior stevne i Tampere, Finland og endte i finalen på en flott 6 plass. Han var på startlisten med 11. beste tid så sjetteplass og finale er godkjent.
Især etter 8 timers reisevei!

Sprint gruppen med Joseph, Trym Sortdal Volden, Erling Magnus Aasheim, Valentin Jensen og Mindor Jensen, har trent jevnt og trøtt i Bærum Idrettspark på lørdager og i Ringerikshallen mandag og onsdag og vi ser gode takter og stor fremdrift..

Trym Sortdal Volden løp nye personlige rekorder på Bassen Sprint da han vant sin aldersklasse (G14) med 8.32 på 60 m og ble nummer tre på 200 m med 27.77.

trym bassen perser
Trym på Bassen Sprint. Her mottok han en caps for sine gode resultater og innsats.

Erling Magnus Aasheim (G17), løp sitt livs første 400 m på tiden 56,90, under Bassen Sprint som dermed også er ny pers. Han kvalifiserte seg samtidig til UM innendørs i Sandnes med denne tiden. Han er fra før kvalifisert på 200 m med persen han løp under julestevnet i Bærum på 24,93, så RFIK kan med god samvittighet sende Erling for å representere klubben over flere dager;)
På et ekstra 60 m løp under NM i mangekamp forbedret Erling også sin 60 m PB til 7,80, selv med flere 300 m intervaller i beina så hans formkurve er absolutt på vei oppover.

Joseph Monteiro perset på 200 m under Julestevnet med 25,68 og på Bassen sprint forbedret han sin beste 60 m tid til 7.75.

Mindor Jensen har langt om lenge kunnet trene litt med etter lang tids skade, men vil ikke bli klar for konkurranser før i sommer.

Hos våre yngste så har Christian Breili (G10) vist meget gode takter og hans tider på alt fra 60 m til 600 m, og hans lengdehopp viser at han til de grader har nytte av treningen vi gjør. Dette er moro.

Her en liten video med klipp av trening vi lagde før Bassen Sprint: