Gull i første øvelse på Ungdomsmesterskapet (UM) i Bergen

anna b melbye gull ungdomsmesteskapet 2023

Vi er på UM (Ungdomsmesterskapet i friidrett) i Fana,Bergen. I dag var Anna Birgitte Melbye, Maria Hella Voje Heieren og Mette-Elise Vaskinn i aksjon.

Anna Birgitte Melbye startet først med å vinne gull i høyde i 15 årsklassen med 1,56 m, og hun var veldig nære på å hoppe over 1,60.

Samtidig i motsatt ende av banen deltok Maria Hella Voje Heieren i spydkast, der hun oppnådde en fjerdeplass i aldersgruppen 18-19 år, med et kast på 41,96 meter. Hun greide dessverre ikke å følge opp sølvmedaljen fra Junior NM for et par uker siden, der hun kastet over 46 meter. Et likt kast hadde også gitt sølv i dag.

I spyd stilte Anna Birgitte med årsbeste fra start, men hun kastet “kun” 33,43 m, som er 4 meter unna sesongbeste og en meter fra medaljeplass Dette rakk til en femteplass i en konkurranse der vinneren kastet 39,98 m og ny årsbeste i aldersklassen.

Anna Birgitte deltok også på 80 m hekk der hun løp inn til en femteplass i tiden 13.28, etter en litt uheldig start.

Mette-Elise Vaskinn var siste RFIK utøveren i aksjon og også hun oppnådde en fjerdeplass i kule med 11.86. Hadde hun fått kulen bare 14 cm lenger hadde hun vunnet sølv!

Litt stang ut i dag ift den medaljehøsten vi hadde håpet på, men i dag var ikke marginene på jentenes side. I morgen har Anna Birgitte kule og Mette-Elise diskos.

Alle UM resultater finnes her: https://liveres.andro.no/results/?competition_id=167

FIK leder fikk i går fredag god tid til å se alle 100 m løp og hekkeløp samt lengde i flere aldersgrupper. 100 m finalene opplevde jeg i muntert og faglig lag med den norske sprintlegenden (raskeste norskfødte mann på 60 meter i Norge) nå sprint trener i Gular, Erlend Sæterstøl. Flott å kunne nerde sprint og analysere utøvere litt på avstand i lag med flinke folk som har samme interesse;)