Friidrettskolen i Hønefoss 2024

Anna Birgitte og Amalie Iuel -landslagets friidrettsskole 2021, Ringerike Friidrettsklubb

Ringerike Friidrettsklubb har siden 2011 arrangert en ukes friidrettsskole i sommerferien. Dette er et tilbud for barn i alderen 6-12 år, både til de som trener friidrett allerede og til de som har lyst til å være aktive i ferien.

Friidrettsskolene i 2024:

Tilbudet har vært populært og vi hadde fullbooket flere uker de foregående år i sommerferien. Flere kommer igjen år etter år.

Vi oppretter grupper etter alder, kapasitet og ønsker.

Vi planlegger friidrettskolen med utgangspunkt i egne erfaringer fra tidligere år og Norsk Friidrettsforbund rammeverk for friidrett for barn. Alle våre instruktører har gjennomgått flere kurs knyttet til aktivitetsledelse av barn. Vi opererer med følgende retningslinjjer:

  • Inndeling i mindre faste grupper
  • Det skal tilrettelegges for at barn i samme alder fra samme skole/ nabolag er på samme gruppe
  • Tid til frilek og moro, barn er barn
  • Lite køing og venting

I løpet av uka vil barna få innføring i alle friidrettsgrenene, i tillegg til andre aktiviteter som hinderløyper, leker og ballspill.

Nivået tilpasses hver enkelt slik at alle skal oppleve mestring og ha det gøy! Vi kommer til å dele inn i grupper etter alder og hver aldersgruppe får et tilpasset opplegg. Er det fint vær i sommerferien, pleier vi å ha vannkrig og spise is den avsluttende dagen.

Fakta:

  • Foregår på Friidrettsbanen i Hønefoss (sommer) og Ringerikshallen (påske og høst og meget dårlig vær)
  • Gøy, lek og sunne aktiviteter
  • Egen friidrett t-shirt
  • Diplom
  • Frukt hver dag

Overordnede spørsmål rettes til RFIK på friidrettsskole@ringerikefik.no.

Leder på Friidrettsskolen vil i 2024 bli utvalgt blant en av klubbens ungdommer eller voksne som har vært aktiv i klubben i mange år. Friidrettskolens leder skal ha vært rekrutt trener, aktivitsleder og gruppeleder på Friidretsskolen tidligere.

Les om tidligere friidrettsskole da Amalie Juel besøkte oss: https://ringerikefik.no/da-amalie-iuel-besokte-friidrettsskolen-pa-ringerike/

Bildegalleri fra tidligere friidrettsskoler

Fotos: Caleb Kongolo

Friidrettsskolen på Ringerike - 2021
Friidrettsskolen på Ringerike – 2021