Buskerud vant kretskampen med Viljar, Valentin og Mindor på laget

Buskerud vant søndag 28. januar den årlige kretskampen i friidrett mot Agder, Vestfold og Telemark som ble avholdt i Grimstad.

Tekst og fotos: RFIK

Etter mange år i Drammenshallen, de siste årene i Rudhallen, ble årets kretskamp lagt til den nybygde friidrettshallen Sparebanken Sør Amfi Grimstad.

Friidrettshallen Sparebanken Sør Amfi Grimstad
Friidrettshallen Sparebanken Sør Amfi Grimstad

Kretskampen ble vunnet med en margin på bare 18 poeng, noe som tilsvarer en førsteplass, en andreplass og en tredjeplass mer enn Agder som ble toer.

Første kretskamp for RFIK gutta

Fra Ringerike Friidrettsklubb var det utelukkende gutter den aller yngste kretskampkonkurranse klassen 13-14 år som hadde blitt tatt ut til kretslaget.

Dermed stilte RFIK med tre av fire utøvere i trettenårsklassen fra Buskerud som skulle konkurrere mot både 13 og 14-åringer: Viljar Kjølstad Wikjord, Mindor Jensen og Valentin Jensen.

Mindor, Valentin og Viljar, Ringerike Friidrettsklubb
Mindor, Valentin og Viljar, RFIK foto fra tidligere stevne (foto: RFIK)

Før avgang var alle enige om at dette skulle bli en god læringsopplevelse med størst fokus på de sosiale og laget.

Viljar Kjølstad Wikjord var først ut og løp 60 m hekk og fikk en fjerdeplass på en bane som var satt opp for 14 åringer.

Viljar på 60 m hekk
Viljar på 60 m hekk

Tiden ble 12.24 og noe skuffende for Viljar, som har løpet vesentlig raskere før, men kluss hos funksjonærer uten mye stevneerfaring og høye hekker var dessverre med på å påvirke prestasjonen til Viljar, som ble tatt ut til hekkeøvelsen bare en time før start.

Første seier over erkerival

Valentin Jensen, som før dagens stevne hadde årets nest beste 60 meter tid i Norge sammen med Tønsbergs Sebastian Berntsen (8.23 sek), skulle løpe mot blant andre Sebastian på 60 meter øvelsen. Disse to har til nå møttes 7 ganger de seneste to år og Sebastian har kommet først hver gang på denne øvelsen. Valentin har trent med Sebastian i Tønsberg så de kjenner hverandre ganske godt etterhånden. Så det var lagt opp til stor spenning og en tett duell.

Valentin før 60 m
Valentin i avslappet stil før 60 m i en litt uvant farget t-shirt fra Buskerud Kretslaget.

60 meteren ble vunnet av William Kolberg (G14) fra Hellas, men med tiden 8.32 vant Valentin knepent over Sebastian som kom i mål på 8.37. Valentin ble dermed toer samlet i G13-14 klassen og fikk sin første seir over Sebastian Berntsen.

Valentin på pallen med Sebastian
Valentin på pallen med Sebastian. William Alexander Kollberg fra Hellas skulle ha stått øverst, men han var allerede i gang med neste øvelse som han også vant.

Derimot ble rollene byttet om på 200 meter distansen. Sist de to løp mot hverandre var i november i Tønsberg på Sebastians hjemmebane på årets siste utendørsstevne. Den gang vant Valentin og fikk klubbrekorden til Ringerike FIK i for aldersklassen. Dermed var det lagt i ovnen for enda en dyst.

Etter en eksplosiv start fra Valentin der han var 2-3 meter foran Sebastian Berntsen etter 100 meter, var det nå Sebastian som kom først over målstreken med bare 8 hundredeler foran Valentin, som igjen var 3 hundredeler foran neste mann (G14) i et nervepirrende heat. Dette lover en spennende dyst når Norges største innendørsstevne Tyrvinglekene avholdet om mindre enn to uker i Bærum.

Stilte på 600 m uten trening på distansen

Mindor og Simen fra IL Sandvin umiddelbart etter 600 m. Mindor løp hakk i hæl på Simen hele veien, akkurat slik han gjør det under KM der Simen vant.
Mindor og Simen fra IL Sandvin umiddelbart etter 600 m. Mindor løp hakk i hæl på Simen hele veien, akkurat slik han gjør det under KM der Simen vant.

Mindor Jensen stilte på 600 m uten å ha løpt denne distansen på 6 måneder. Han fikk først beskjed om dette to timer før løpet på grunn av forfall i truppen. Mindor, som først og fremst foretrekker kortere distanser holdt de to første 200 meter runder i jevnt tempo, men løp dessverre siste runde 5 sekunder langsommere enn de første to. Uansett, han fikk kjempet seg i mål til en ny personlig rekord på 1.49.92 og som nest beste 13-åring i kretskampen.

Suveren seier på stafetten

Viljar, Alexander (IL Sandvin), Valentin og William (Hellas) før 4 x 200m stafett
Viljar, Alexander (IL Sandvin), Valentin og William (Hellas)  i godt humør før 4 x 200m stafett

Siste øvelse i kretskampen fra 4 x 200 m stafett der Viljar Kjølstad Wikjord og Valentin Jensen utgjorde halvparten av laget sammen med Alexander Tomala fra Sandvin og William Kollberg fra Hellas.

 

Vilja på andre runde av stafetten
Viljar på andre runde av stafetten
Valentin på fjerde runde av stafetten
Valentin på tredje runde av stafetten

William Kollberg start ut med å gi laget en 2 sekunders ledelse som økte gradvis med Viljar på andre og Valentin på tredje runde. Buskerudlaget vant med hele 7 sekunder over andreplassen.

4 x 200 m stafetten i G13-14 på pallen
4 x 200 m stafetten i G13-14 med Buskerudgutta øverst på pallen

Petter Torgersen som er koordinator for Buskerud friidrettskrets uttaler:

«Det ble en lengre reise på enn vanlig, men i innleid buss ble det en flott busstur, kanskje best tilbaketur etter den flotte seieren.
Hvorfor vant Buskerud? Vi var det beste laget, hadde de beste utøverene, ingen som ikke deltok på laget var savnet for de som representerte kretsen gjorde det med bravur, de ville mest og var best – en herlig ekte lagseier.»

POENGFORDELING KRETSKAMP
Gutter Jenter Totalt
Buskerud 247 220 467
Agder 229 220 449
Vestfold 164 210 374
Telemark 156 195 351

Her er et kort sammendrag av dagen: