RFIK hevdet seg på Bamselekene 2019 – Anna Birgitte imponerte stort, Valentin ble Bamsemester igjen, Viljar er tilbake og flere RFIK jenter viste styrke

Annna Birgitte Melbye (11) og Jentene i J14

I helgen var det samlet omkring 800 unge friidrettsutøvere fra hele Norge i Stangehallen Riksanlegg på det andre av sesongens store innestevner: Bamselekene. Valentin Jensen fikk gjenerobret titlen som Bamsemester på 60 m med ny supertid og Anna Birgitte (i midten ovenfor) viste stor allsidighet og fremgang

Ringerike Friidrettsklubb stilte med hele 17 deltakere i klassene 10 – 14 år og som eneste klubb med deltaker i klassen for funksjonshemmede.

RFIKs raske sprintgutter slo til igjen

Fredag deltok Viljar Kjølstad Wikjord i 60 m hekk og kom seg til finalen med en ny personlig rekord. Før stevnet har Viljar vært ute i over to måneder med kyssesyken, så forventningene var ikke de største. Men i finalen fikk han tilkjempet seg en trejdeplass uten å være i spesielt god toppform.

Dette lover bra for resten av sesongen.

Mindor Jensen ble nummer 5 i kule med ny personlig rekord og kom seg til finalen på 60 m. Mindor har vært plaget av skader og sykdom hele vinteren så han måtte dessverre trekke seg fra finalen.

RFIKs store profil på dette stevnet sammen med Anna Birgitte Melbye, var kanskjeValentin Jensen, som var på pallen i alle sine fire øvelser i både hopp, kast og løp.

Valentin Jensen RFIK sprinter 60 m
Valentin Jensen RFIK sprinter 60 m

Valentin vant 60 m på Bamselekene i 2017 og ble akkurat sått på målstreken i fjor.

I årets finale fikk han revansj overfor Bastian Elnan Aurstad fra Steinkjer FIK som vant over ham med en hundredel på Tyrvinglekene i sommer, og fratok ham finaleplassen, og han fikk revansj overfor Tyrvings Sigmund Le Fjeld som vant knepent i Bamsefinalen 2018. Valentin vant 60 m finalen med tiden 7.71.

Han oppnådde også andreplass i både kule og lengdehopp, og en 3. plass på 200 m. Alle resultatene er i topp 10 på Norgesstatistikken for denne sesongen. Dette er de beste samlede stevneplasseringene noensinne for Valentin, på et av de to store store nasjonale innestevner.

Joseph Monteiro løp inn til ny pers på både 60 m og 200 m, og var som vanlig RFIKS største humørspreder under hele stevnet.

Gutta krutt

Allsidige RFIK jenter med power

RFIK har på kort tid fått mange nye unge lovende jenter som har bøttevis av potensial både innen mellomdistanse, hopp og sprint. På stevnet var det flere som virkelig fikk visst seg frem. Samtidig viser resultatene synlige frukter av innsatsen som utføres på treningene i Ringerikshallen på ukedager.

Hamborg søstrene viste styrke på mellomdistanse

Selma og Wilma
Selma og Wilma vant begge andreplasser på 600 m

Wilma Hamborg, som stiller i 11 års klassen, vant begge løpsøvelsene 60 m og 600 m på forrige store stevne, Tyrving lekene og var parat til å gi alt også på Bamselekene. Hun vant sitt heat på 600 m ganske suverent og fikk samlet sett nest beste tid på distansen. Wilma ble nummer 4 på 60 m.

Storesøster Selma Hamborg stilte også på 600 m i 13 årsklassen og overrasket alle andre enn seg selv ved å slå sin personlige rekord med mere enn 10 sekunder, og ved å gjennomføre et perfekt taktisk løp som virkelig viste at hun har en formidabel utholdenhet og løpsstyrke.

Selma Hamborg på 600 m

Hun fikk en andreplass med tiden 1,49,38.

Anna Birgitte Melbye på 11 år konkurrerte mot 13 åringer og fikk pallplass i kule

Anna Birgitte ble nummer 6 på 60 m hekk i J13 klassen

RFIKs trekamp vinner for jenter, Anna Birgitte Melbye deltok på både høyde og 60 m hekk i 13 års klassen og fikk høstet mye erfaring i flere øvelser. Hun fikk 6 plass i 60 m hekk og hoppet 125 i høyde i 13 årsklassen. Hun ble nummer fire i lengde med 3,68 m og vant en stor Bamse ved å bli nummer to i kulestøt konkurransen, bare 3 centimeter bak vinneren. Samlet sett gir disse resultater mer enn 2700 poeng i RFIKs trekamp, noe som er blant de beste resultater av en RFIK jente på meget, meget lenge.

De fire RFIK jenter i 14 årsklassen viste store forbedringer

Julienne, Molly, Ida og Nora gjorde en kjempeinnsats for hverandre på stafetten og oppnåde alle nye gode personlige resultater

Ida Jolie kom seg til finalen på 60 m i 14 årsklassen og løp på ny pers 8,62 og forbedret med dette tiden sin med 0,25 sekund i forhold til januar. Dette er en sterk forbedring. Hun forbedret også sin 200 m rekord med over et sekund og er nå i Norges topp 20 på øvelsene.  Fortsetter fremgangen er Ida snart blant Norges raskeste i aldersklassen.

Julienne Simakala forbedret sin 60 m tid markant og hoppet igjen ny personlig rekord på 1.30 i høyde og har med dette forbedret seg med 10 centimeter siden januar.

Julienne på høyde

Ida og Julienne deltok begge på sine første konkurranser i januar så her er det mye som kan skje i løpet av sesongen.

Nora Djønne Dahl var den av RFIKS jenter som deltok på flest øvelser, og fortjener ros for allsidigheten.

Nora 200m start
Nora 200m start

Nora fikk nye personlige rekorder på 60 m, 200 m og på 600 m.

Molly Burdal Vogter hoppet lengst av RFIK J14 jentene i lengde. Hun perset også på 60 m, på kule og deltok for første gang på høyde.  

Ida og Molly

To stafettlag for jenter

I stafetten for 13-14 års klassen stilte RFIK med Molly Burdal Vogter, Nora Djønne Dahl, Ida Jolie og Julienne Simakala mot andre langt mer erfarne lag. RFIK jentene hadde stor ledelse etter de første to runder, og klarte å oppnå en andreplass i heatet sitt. I det andre heatet stilte Selma og Vilma Hamborg sammen med Anna Birgitte Melbye og Øyvor Tingleff mot 13-14 åringer, og klarte nesten å matche tiden til de eldste RFIK jenter.

Øvrige RFIK utøvere på Bamselekene

Ella Hansen Rokstad har vært ute med skade igjennom lang tid og stilte på stevne for første gang på lenge.

Ella Hansen Rokstad og Anna Birgitte i høyt humør:)

Hun løp 60 m på 9.90, hoppet høyde på 1.20 og kastet 7,89 med kule.

Dennis Lukkedal i 12 års klassen deltok på både 60 m og 600 m og fikk seg nye solide personlige rekorder. Dennis ble nummer to i sitt 600 m heat med tiden 1.57.50, noe som er ganske bra på et slikt stort stevne (13 løpere per heat)

Dennis Lukkedal fikk god støtte og hjelp av RFIK trener Stephan Knestang. Dennis stilte på 60 m for første gang så start trening er helt nytt. Her er det bra med en dyktig sprint trener.
Dennis Lukkedal fikk god støtte og hjelp av RFIK trener Stephan Knestang. Dennis stilte på 60 m for første gang så start og blokk er helt nytt. Her er det bra med en dyktig sprinttrener.

Dennis har aldri deltatt i konkurranse på 60 m før, så han mottok mye veiledning fra RFIK sprint trener Stephan Knestang under stevnet. Han løp inn til ny personlig bestetid på 9.78 s.

Øyvor Tingleff i 12 årsklassen for jenter løp 60 m og 200 m for første gang på Bamselekene og fikk med dette blod på tannen og nye personlige beste tider som skal slås neste gang.

Øyvor på 200 m
Øyvor på 200 m

Ane Marcela Geldbach deltok på 60 m i klassen for funksjonshemmede og vant klassen som eneste deltaker.

Hun løp mot dame seniorer i sitt heat, Vi håper at hun for noen i samme klasse å løpe mot ved neste stevne.

Yulieth Hagen deltok i klassen for 10 åringer og hadde en meget fin opplevelse.

Yulieth strålte som en sol hele helgen og ble bedre kjent med de eldre RFIK ungdommer

Se alle resultater fra Bamselekene her