Anna Birgitte og Yulieth på Lerøylekene – tok 4 gullmedaljer og en bronse for Buskerud

Lerøy lekene er altså landsdelsmesterskapene for 13-14 åringer i friidrett og blir arrangert på tre plasser samtidig i Norge. Yulieth (13) og Anna Birgitte (14) representerte Rfik og Buskerud.
 

Rjukan er en noe skyggefull plass som inviterer til tidlig høst, men ikke desto mindre klarte arrangøren å få pisket opp en helt spesiell god stemning blant kidsa som koste seg glugg gjennom helgen.

Yulieth Hagen
Yulieth Hagen.
Anna Birgitte Melbye
Anna Birgitte Melbye
Begge perset på sine øvelser lørdag, Anna Birgitte vant i stav, og fikk bronse i 60 m hekk. I tillegg gjorde de begge en bra innsats på Donald stafetten der Buskerud ble nummer to. De har avsluttet dagen med en fellestur på Rjukan badet.
Både lørdag og søndag ble avsluttet med stafett og både Yulieth og Anna Birgitte deltok på Buskerudslaget.
 

Søndag deltok Yulieth på 60 m der hun kom nær pers, hun perset til noe over 21,75 m i spyd og stilte for kretsen på den uvante øvelsen slegge, der hun ikke fikk noen godkjente kast. Men dette ga blod på tann;)

Yulieth i sleggeburet
Yulieth i sleggeburet
Jeg er litt lei over at Yulieth ikke skulle hoppe høyde for Buskerud. Hennes 1.38 m pers fra siste helg ville ha holdt til sølvmedalje.
 
60 m start i blokk før konkurranse

 

Stor helg for Anna Birgitte – rent bord søndag og totalt 4 gull og bronse, herav to årsbeste resultater i Norge.

Vant 200 m hekk på 31.70 – årsbeste i Norge
 
 
Anna Birgitte hadde en skikkelig herlig søndag der hun startet med å vinne 200 m hekk i ny pers og norsk årsbeste i Norge 31.70, hvoretter hun gikk til høyde og først startet konkurransen på 1.51. dette viste seg å være smart og hun passert de neste høydene enkelt og klarte pershøyden 160 enkelt.
 
Dermed var det press på vanlig høydemotstander Lina, fra Tyrving. Anna Birgitte hoppet for gull på 1.63 og kom over, mens saften og kraften hadde forsvunnet fra motstanderen, som bortsett fra i de siste to konkurransene, alltid har vunnet, når de to har møtes – siden de var 11 år.
 
Vant høyde med 1.63 – årsbeste i Norge
 
 

Anna Birgitte står dermed alene med årsbeste i Norge også i høyde.

Til slutt vant hun spyd konkurranseen der hun var i ledelsen fra første til siste kast. Lengste kast var 38.96 m, 6 meter lengere enn nummer to. Hun har i forvejen årsbeste i Norge i denne øvelsen også.

 
Totalt sett står Anna Birgitte igjen med fire gull og en bronse i de individuelle øvelsene, samt bronse og sølv på stafettene.
Anna Birgitte Melby med medlaljefangst fra Lerøylekene
Anna Birgitte Melby med medlaljefangst fra Lerøylekene

Buskerud kom inn på samlet tredjeplass, selvom de var det minste laget. Rfik’erne gjorde en veldig bra jobb igjen.

Tidligere RFIKer, Wilma Hamborg vant i Nord

Samtidig, lengere Nordpå, vant tidligere Rfiker Wilma Hamborg både 200 m, 600 og 1500 m (også j14 klassen)

Wilma Hollås Hamborg RFIK
Wilma Hollås Hamborg flyttet fra Ringerike til Tronheim før denne sesongen og stiller nå for Utleira friidrettsklubb