Anna Birgitte ble også Norgesmester i 7-kamp

anna birgitte melbye rfik

I helgen var det tid for friidrettens utendørs NM i mangekamp og Anna Birgitte Melby fra Ringerike Friidrettsklubb stilte til start som klar favoritt etter en overlegen seier under innendørs norsk mesterskap.

Utendørs er det sju øvelser fremfor fem øvelser som inne, og det var første gang Anna Birgitte gjennomførte alle disse sju øvelser på én og samme helg.

Kvinnenes sjukamp består av øvelsene 100 meter hekk, høydehopp, kulestøt, 200 meter, lengdehopp, spydkast og 800 meter, men i Jentenes 15 årsklasse, som Anna Birgitte konkurrere i er det bare 80 m hekk i stedet for 100 m hekk. Bortsett fra det er de samme øvelser.

Anna Birgitte la lørdag ut med å vinne 80 m hekk, kule og høyde, som er hennes paradedisiplin, der hun også er norsk mester individuelt. Hun ble nummer to på 200 m på slutten av dag én.

På dag to vant hun igjen første øvelse, som var lengde, og hun vant også spydkast, og igjen med god margin.

Siste øvelse var 800 m som ikke akkurat er hennes sterkeste øvelse, og isår ikke på slutten av dag 2 etter så mange øvelser. Her løp hun inn midt i feltet, uten voldsomt poengtap, og oppnådde dermed 3759 poeng som totalsum, der nummer to og tre sto igjen med 2891 og 2790 poeng. Dette var en ganske formidabel og komfortabel margin.

Med denne seieren starter et år der Ringerike Friidrettsklubbs ungdomsutøvere kommer til å slå mange av tidligere tiders klubbrekorder og bragder, i det som er klubbens 60-årsjubileum.

Resultatoversikt finner du ved å klikke her